بازاریابی

بازاریابی یا Marketing یکی از پر بحث ترین، مطرح ترین و در عین حال پیچیده ترین روش هایی است که همیشه دغدغه خاطر تولیدکنندگان کالاهای قابل رقابت در دنیا را به همراه داشته است. اغلب تولیدکنندگان داخل کشور تسلط نسبی مناسبی روی بازار داخلی دارند و حداقل دسترسی به روشهای تبلیغاتی و بازاریابی به سختی بازاریابی با هدف صادرات نیست. اما همین افراد توانایی معرفی محصولات خود و گشودن درب کارخانه خود به روی خریداران بالقوه خارجی را ندارند تا هم از این طریق تولید خود را بالاتر ببرند و هم فروش بیشتری کنند. ضمن اینکه با معرفی برند خود در خارج از مرزهای کشور بازاری دائمی و پر سود برای خود دست و پا کنند.

بازاریابی یعنی شناخت بازارهای خارجی و راه های نفوذ به آن که دستیابی به این شناخت از طریق مذاکره با خریداران، استفاده از اطلاعات و آمارهای رسمی، شرکت در نمایشگاه های بین المللی، تماس با رایزنان بازرگانی در سفارت خانه ها و اتاق های بازرگانی و همچنین استعلام از مؤسسات بین المللی و مراکزی که در این مورد خدمات ارائه می دهند امکان پذیر است. همچنین شناسائی کالاهای رقیب و کیفیت و قیمت آن ها در بازار مورد نظر و استفاده از روش های تبلیغاتی برای معرفی کالا نقش مهمی در موفقیت یک صادر کننده دارند.

این مرحله از صادرات در حقیقت مترادف با اجرای دقیق فرآیند تدوین شده در قالب یک استراتژی بازاریابی با هدف کسب موفقیت در بازارهای بین‌المللی است. سوالی که مطرح می‌شود این است که برنامه اجرایی برای پیاده‌سازی استراتژی بازاریابی چیست؟این برنامه دربرگیرنده مجموعه‌ای از اقدامات در حوزه بازاریابی صادرات است که اجرای گام به گام و دقیق آنها منجر به کسب موفقیت در آن حوزه می‌شود. می توان این اقدامات را در پنج گام کلی بیان کرد. اجرای دقیق این مراحل منجر به افزایش سود و رشد بازار فروش محصولات یا خدمات شرکت در بازارهای بین‌المللی هدف شود.

  • گام نخست: شناسایی بازار هدف
  • گام دوم: تدوین استراتژی‌های بازاریابی صادرات
  • گام سوم: آماده‌سازی ابزارهای ارتباطات بازاریابی
  • گام چهارم: ترویج
  • گام پنجم: ایجاد درخواست

این مراحل پنج گانه با یکدیگر مرتبط بوده و در صورتی منجر به نتیجه مطلوب می‌شود که هر یک به درستی انجام گیرد. بازاریابی صادرات فرآیندی پیوسته و دائمی است که با در نظر گرفتن الزامات زمانی و شرایط کلی حاکم بر بازار و اقتصاد در عرصه بین‌المللی می‌توان مراحل گوناگون آن را مورد بازنگری قرار داد.