اخذ مجوزهای ورود

بعد از صدور پروفرما از سوی فروشنده و ارسال ان برای خریدار، خریدار باید بر اساس ماده 8 قانون صادرات و واردات کشور جهت اخذ مجوز ورود و یا مجوز ثبت سفارش اقدام نماید.

دریافت مجوز ثبت سفارش که در واقع همان مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ورود کالاست، برای ادامه فرایند ضروری می باشد.

گاهی خریداران در انتهای فرایند یعنی بعد از حمل و ترخیص، برای مجوز اقدام می کنند اما بهتر است این کار پس از صدور پروفرما و قبل از پرداخت وجه انجام شود، چرا که ممکن است شرایط ورود کالا تغییر کند یا اصلأ حق ورود چنین کالایی را نداشته باشند و متحمل ضرر و زیان سنگینی شوند.

مجوز ثبت سفارش فایلی است که توسط سازمان توسعه تجارت ایران صادر می‌شود و روی آن شماره هشت رقمی مجوز که با این شماره دارای ارزش و اعتبار می گردد، تاریخ مجوز ثبت سفارش همراه شماره، تاریخ پروفرما و نام شرکت متقاضی که می‌تواند شرکت وارد‌کننده باشد، درج می‌شود. مشخصات کالای ثبت سفارش در صورتی که تعدادشان زیاد باشد در برگه‌های جداگانه به مجوز ثبت سفارش ‌ضمیمه می‌شود. حق ثبت سفارش عبارت است از میزان و مبلغی که به موجب قانون و بودجه هرسال تعیین می‌شود و به بعضی کالاهای وارده به کشور اعم از این که از طریق سیستم بانکی یا خارج از سیستم بانکی سفارش داده شده باشد، تعلق می‌گیرد‌.

مطمئنأ شرایط و مجوز های لازم در کشور های مختلف یکسان نیست و حتی در یک کشور در طول زمان این قوانین بارها تغییر می کنند، لذا کسب اطلاع کافی قبل از اقدام به ورود کالا نکته بسیار مهمی برای پوشش ریسک یک خریدار خواهد بود. لازم است یادآوری شود که گمرک، در آخرین مراحل ترخیص، مجوزهای لازم برای صدور پروانه خروج کالا را کنترل می کند کالاهای مشمول دریافت هر نوع مجوز، بدون وجود مجوز لازم از گمرکات کشور ترخیص نخواهد شد.